Бъдете Активни - Започнете от тук !

Търсене
Отиване към съдържанието

Главно меню

Язовирите в България

                                       

яз.Студен Кладенец
намира се в гр.Кърджали и е най дългият язовир в България не е платен има разнообразна риба и прекрасни места за риболов и лов.

Плажа на Панчарево

Намира се на устието на езерото Панчарево. Таксата за риболов е 5 лв. на пръчка, а уловът се заплаща отделно. Връщането на уловена риба във водата е забранено. Има магазинче и бира-скара.

Утайникът на Сеславци

Намира се по село Сеславци, над Кремиковци. Таксата е 10 лв. на пръчка, като уловената риба не се заплаща, но и не се връща във водата. Рибата е основно шаран от 1 до 3 килограма, каракуда и костур. Има магазинче, в което се продава само бира.

яз.Требич
Намира се на 2 километра след Илиянци и на 50 метра преди околовръстното шосе. Таксата беше 3 лв. на пръчка, а рибата се заплащаше на килограм.
От началото на 2014 година язовира предлага цени на пръчка от 10 лв. като първите 3 килограма риба са безплатни,а от 1 април е с 24 часово работно време !

яз.Герман
Германският платен водоем се намира на около един километър от гробищата на селото като има отбивка от околовръсното шосе. В басейна има доста риба, така че е много трудно да си тръгнете без улов. Има паркинг, магазинче с бира-скара и риболовни артикули. Таксата е 5 лв. на пръчка, а улова се заплаща по следната схема: Цени на улова: пъстърва - 7 лв/кг сом - 7 лв/кг щука - 7 лв/кг шаран - 4 лв/кг Връщането на уловена риба във водата е забранено.

яз.Орландо
Намира се след моста на река Искър, преди Негован. Таксата е 5 лева на човек(можеш да занесеш и 20 пръчки), а уловената риба НЕ се заплаща. Ловят се предимно шарани от 1 до 4 кг, едри толстолоби, бял амур, канален сом, пъстърва и щука. Има кръчме с бира-скара. Също се предоставят столове и чадъри на риболовците, които НЕ се таксуват допълнително.

яз. Искър
Н
амира се близо до Ихтиман има Пъстърва и Перфектни условия за риболов.

яз. Церово
Намира се вляво от магистрала Тракия на около 11 километра след тунела "Траянови врати" в посока за Пазарджик. Таксата е 5 лв. на пръчка, като уловената риба не се заплаща. Лови се предимно шаран, едър толстолоб, каракуда, сом и кротушка.

Гьола до Белополци
Водоема се намира между Байлово и Белополци на изток от София. Таксата на пръчка е 2 лв., като плевелната риба не се заплаща. Щарана се заплаща горе-долу като в магазина.

Pибното стопанство в с
. Бенковски
Pибното стопанство в село Бенковски се намира на 60 км от София по Подбалканския път. Таксата за риболов е 2 лв. на пръчка, а уловът се заплаща отделно
! Връщането на уловена риба във водата е позволено само за много малки бройки и единствено с изричното разрешение на пазача. Има барбекю и бира-скара.

Патичарника преди Мало бучино
Намира се вляво от пътя - Суходол и Мало бучино. Таксата е 4 лв. на човек, като имате право да ловите с максимум 3 пръчки. Уловената риба не се заплаща. Ловят се предимно шаран, каракуда, бял амур и доста слънчаци и кубинки. Няма магазинче. По последна информация водоема не е зарибяван от 2 години.

яз.Суходол
Намира се от лявата страна на околовръстното шосе след Суходол. Таксата е 10 лв. за 2 пръчки. Можете да уловите до 3 кг риба, която не се заплаща. Ако хванете повече от 3 кг рибата се заплаща допълнително по определена схема. Лови се предимно шаран, каракуда, пъстърва, щука, сом и т.н. Има магазин за стръв, заведение, столове, чадъри и дори въдици под наем.

яз.с.Мандра
намира се на 15 км.от гр.Хасково платен 18лв.на човек за ден (24ч.)уловената риба не се заплаща Язовира е зарибен през 2009г.Шаран,Каракуда,Сом,Бяла Риба,Червеноперка и още.

яз.Кърджали
намира се в гр,Кърджали и е Един от най-Големите в България в него има разнообразна риба не е платен има прекрасни места за риболов.

яз.Батак
е разположен в Западните Родопи в Област Пазарджик и е шестият по големина язовир в България. Страхотно място за почивка на планина като предлага голяма възможност за риболов целогодишно,а на западния бряг на язовира се намира планинският курорт Цигов чар!

яз.Широка поляна
намира се във борова гора и привлича много посетители и спортни риболовци поради наличието на различни видове риба като сив кефал ,пъстърва и костур.

яз.Тича
се намира в Шуменска област,а старото име на язовира е яз."Виница". В него има каракуда, сулка,платика, костур, шаран др.

ИАРА

Срокове за Ловуване на дивеч

Благороден елен и Елен-лопатар
мъжки и приплоди
от 1 септември до 31 януари
женски
от 1 октомври до 31 декември
Сърна
мъжки - селекционно и трофейно
от 1 май до 30 октомври
женски и приплоди
от 1 септември до 30 октомври
Дива свиня
Подборен лов -целогодишно
мъжки, приплоди,едно- и двегодишни прасета
женски прасета
Групов лов на дива свиня
от 1 октомври до втората неделя на месец януари
Муфлон
мъжки, трофейно,зрели-целогодишно
мъжки и женски
от 1 септември до 31 януари
Горски Бекас и обикновена Бекасина - от втората събота на август до последния ден на февруари,
Зубър
мъжки - целогодишно
женски и приплоди
от 1 септември до 31 декември
Вълк,Лисица и Чакал,Скорец, Сврака, сива Врана, посевна Врана и Чавка - целогодишно.

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню